zaterdag 31 maart 2012

Valt nu volledig door de mand...

Beste blogdames,

Ik heb nooit beweert een rasechte naaister te zijn en dit volgend vraagje zal het waarschijnlijk wel bewijzen. Ik kocht het 'Van Katoen Peuterkleedje' en kreeg per mail het patroon en de werkbeschrijving doorgemaild. Nu heb ik nog NOOIT iets met met een patroon gemaakt, laat staan een werkbeschrijving van 22 puntjes gevolgd...Mijn probleem situeert zich bij werkpuntje één (ja, zo vroeg al): Patroondelen en merktekens overnemen op je stof (check), patroondelen uitknippen met 1 cm naadtoeslag (check), ... en dan 'Werk de stofranden af 'zigzag of overlock) Hier beginnen mijn kleine naaihersenen te knagen. Kunnen jullie me vertellen  wat hiermee bedoelt wordt? Een overlock heb ik niet dus dat kunnen we schrappen. Ik snap wel wat zigzaggen is enzo maar houdt dit dan in:

1) gewoon elk patroononderdeeltje rondom even zigzaggen tegen het uitraffelen, zonder een boordje over te plooien?
2) als ik nu ales uitknip met mijn stofkartelschaar, moet ik dat dan ook doen, want dan raffelen mijn stofjes niet uit?

Tot hier mijn waarschijnlijk domme vraag (insert hier de beschaamde emoticon)  maar het is maar zo dat we het leren hé....

Alvast bedankt voor de hulp!

3 opmerkingen:

  1. je moet inderdaad gewoon even rondom zigzaggen ... niets fancy of zo gewoon rondom gaan tegen het uitrafelen!
    Je kan ook de gok wagen met de kartelschaar maar om eerlijk te zijn vind ik dat sommige stoffen dan toch nog steeds de neiging hebben om te rafelen.
    Alleszinds veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. precies hoe je het zegt ja...dus geen omslag hè, gewoon zigzag helemaal rond en voila... je kunt 't !

    BeantwoordenVerwijderen