donderdag 8 maart 2012

Een bewogen avond en de bevalling is gebeurd!!!!!!

Voor alle duidelijkheid.... niet mijn bevalling!
Maandag kwamen we terug van de wijvetjesdokter. Nog even een kort bezoekje bij de toekomstige oma en opa en dan naar huis, dachten we. Plots gaat de telefoon! Geit nr.4 is bevallen (de witte). Wij in de auto en richting de nieuwe moeder. Eénmaal aangekomen zagen we twee zaklampen flikkeren in de verte, dus we wisten: 'Daar is het te doen'. Geit nr.4 beviel van 2 kleine spruiten, een bokje en een mieke. Het bokje was al helemaal mooi afgelikt en lag in het stro. Het mieke zat in een kartonnen doos met een handdoek erover want....geit nr.4 keek er niet naar om. Ze bléte enorm om haar mama, zijn het de hormonen of het beginnend moederinstinct, maar ik was in opperste staat van paraatheid! Ik werd er zelfs een beetje snotterachtig van. Daarom besloten we om het nieuwe gezin mee te nemen naar huis waar we ze beter konden opvolgen.
Wie o wie rijdt er daar rond midden in de nacht met een auto vol geiten.... inderdaad ja de amour en mezelf. Gelukkig kwamen we niemand tegen :-)

Eénmaal thuis vloog de hond uit zijn kot, arm beest, maar dit kot werd nu een geitenkamer, en maakten we het er lekker warm. Ik stond al volledig klaar met mijn Tommy Tippee babyfles (wie had gedacht dat ik ze voor 2 geiten nog vroegtijdig uit de verpakking ging halen) en een warm dekentje. De amour besloot dat we best afwachten tot de morgen want misschien zorgt ze toch nog voor de kleintjes en éénmaal je begint met de fles is er geen weg terug.

Uiteindelijk gingen we rond 1u 's nachts gaan slapen. Na een onrustige nacht schopte ik de amour om 6u uit ons bed met de opdracht: 'Allé, ga maar eens gaan kijken of het nog leeft!' en wat blijkt......


We zijn ALIVE AND KICKING!GOED BEZIG NR.4!
5 opmerkingen:

 1. Wauw een verhaal naar mijn weke geitenhart!
  Gefeliciteerd met de geitjes en ik duim dat de natuur lekker haar gang gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig dat ze er toch nog voor haar beide kleintjes zorgt. Het zijn schatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super!
  Kan je de tommie tippies nu nog gebruiken voor de baby...
  Want tzijn echt goeie fleskes.Gij moet u geitjes toch wel graag zien zunne!
  Veel geluk daar in de beestenboel!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aah wat heerlijk! Ik zie jullie al rijden in de auto ... een zwangere vrouw, een man en 3 geiten :oD
  wat goed dat ze de nacht goed zijn doorgekomen!

  BeantwoordenVerwijderen