woensdag 14 maart 2012

Al dat gedoopsuiker....

Sinds begin mijn zwangerschap wou ik mijn doopsuikertoestanden ZELF maken. Als ik nogeens zo'n idee heb, geef me gerust een schop onder mijn gat. Ik begon met volle moed, kreeg een inzinkingske in het midden en toen een energyboost op het einde. Gelukkig van die boost op het einde want de week erna hoorde ik het nieuws dat ik moest platliggen. Omdat we het geslacht niet 100% zeker wisten koos ik voor neutrale kleuren nl. oranje, paars en felgroen.


Graag had ik een butten laten maken met de naam op om het geheel af te werken maar aangezien we het geslacht niet weten moesten we dat idee laten varen. In de kringloop vond ik kleine paarse knoopjes (1 euro voor 200 knoopjes) en die naaide ik aan de voorkant. Vervolgens vond ik wat knutselmateriaal van mousse en die ik bewerkte met mijn kartelschaar en perforator. Op dat mousje zullen we dan ofwel een jongens of meisjesnaam schrijven.


Het idee voor de zakjes vond ik hier. Ik had het al eerder gemaakt maar dit maal in mini formaat. Het stikken ervan ging eigenlijk vrij vlot. De meeste tijd kroop in het afmeten, knippen en strijken van de tunneltjes. Ik ben heel blij dat ik doorgezet heb en ben er best fier op maar.... ik moet de eerste weken die kleuren en die zakjes even niet meer zien... genoeg is genoeg hé ;-)

2 opmerkingen:

  1. Wauw zeg, wat een bandwerk, ik kan geloven dat je even een dipje hebt gehad. Hoeveel heb je er moeten maken?
    Mooie fleurige kleurtjes! Wij hadden bij ons zoontje ook dat groen, oranje en gecombineerd met blauw en fuchsia omdat we ook het geslacht niet wisten.

    BeantwoordenVerwijderen