maandag 14 november 2011

Te simpel voor woorden

Dit maak ik vaak mee: Ik ga naar de winkel kom aan een bepaald rek meestal iets wat ik niet iedere dag gebruik vb. tomatenpuree of iets anders en dan begin ik te denken; hmm, het staat niet op mijn lijstje, maar hebben we er nog wel? Weet je wat, ik neem er maar voor het zekerste een pakje mee, dat bewaart toch lang.

Deze situatie kom ik dus bijna elke week tegen met bvb. maïs in blik, rijstpap, tomatenpuree of melk.
Gevolg hiervan is dat wanneer ik mijn keukenkast opentrek ik 8 blikken maïs zie staan, 12 dozen melk en 6 dozen rijstpap!

Vandaag deed ik een poging om wat rijstpap weg te werken. Ik maakte een rijsttaart volgens het makkelijkste recept die ik kon vinden. Als ik dan lees op een site met recepten: 'supermakkelijk' dan denk ik er in stilte bij: 'aja, dus ook superslecht'. Dit volgende recept voor rijsttaart is echter supermakkelijk en superlekker!

Nodig:
- 2 blikken rijstpap
- 8 eetlepels bloem
- 8 eetlepels suiker
- 4 eieren
- als je blikken rijst niet met vanille zijn dan voeg je nog een pakje vanillesuiker toe.

Werkwijze:
1) blikken rijst in een kom doen, de bloem en de suiker erbij en even omroeren
2) 4 eieren in een apart kommetje even loskloppen en bij je rijstmengsel voegen + even roeren
3) ovenschaal invetten en bebloemen + rijstmengsel erin + oven op 180° en de taart 30 min laten bakken
4) opvreten die handel.... :-)

Resultaat:





Smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. oh wat is dat herkenbaar zeg, hier liggen ook tig blikkies tomatenpuree, 4 pakjes spaghettisaus(en dan meestal ook nog wel wat over de datum hihi) en 3 potten zilveruitjes die ingeslagen worden voor een verjaardag en vervolgens vergeten worden om te gebruiken, zodat je de pot van de vorige verjaardag(en daarvoor) nog in de la heb staan. Heb je nog een tip om deze te combineren? lol
    jou taart lijkt me ook wel lekker maar aangezien ik op dieet ben, zal ik me daar maar niet aan wagen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De max!!! Wimpie heeft daar meer last van...
    Ik ben meestal omgekeerd... Ja, ja we hebben dat nog wel en dan thuis onee... op!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik maak die ook zo, en 't is idd supermakkelijk en superlekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm... rijsttaart... ik denk dat ik zelf wat dessertrijst ga inslaan...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er goed uit! en 't klinkt ook heerlijk. 'Koken en bakken uit de voorraadkast'kan zo lekker zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen