dinsdag 15 november 2011

Vraagt jullie ongezouten mening!

Kerstmis en nieuwjaar (de vetmestfeesten) staan al om de hoek te piepen dus ik denk al aan kerstkaartjes!
Foto's met je hond in of met een kerstmuts, je kinderen in de sneeuw, familiekiekjes, enz worden getrokken om kerstkaartjes mee te maken. Oorspronkelijk was het plan om onze hond te pimpen met kerstballen en slingers en daarvan ons kerstkaartje te maken.

Maar toen...

zag ik mijn Singer staan en dacht ik waarom maak ik niet iets kleins in stof met een lusje ofzo. Ik vond zoiets leuk, orgineel (is waarschijnlijk al 1000 keer gedaan, maar ik kom nu éénmaal altijd een beetje achter) en vooral ook iets persoonlijks.

Ik liet het idee eventjes passeren langs mijn amour en kreeg een veelbelovende 'hmm'. Wat in het amourwoordenboek zoveel betekend als: 'ok'.
Ik stikte zopas mijn eerste 'kaartje' en toonde het vol trots aan de amour, de partner, de papa van de toekomstige baby, de man des huizes, de beschermer des vrouw,.... en wat zei die: 'Gij gaat dat nu toch serieus niet opsturen!'

Vandaar mijn vraag naar de ongezouten mening van dames die er WEL iets van kennen:

1) Is het nu echt zo erg? schaamtelijk om te versturen en triestig om te krijgen?
2) Tips om de boel wat op te smukken zijn natuurlijk ook welkom! Ik was wel nog van plan om er een klein wit kaartje bij te stoppen met daarop: 'Prettige feesten, Evelien, Amour (is niet zijn echte naam hoor :-) en James'Het gaat over het kerstboompje in het midden

P.S: Ondertussen is er een lichte wijziging in het amourwoordenboek:

'Hm' betekent: 'ok' als je de volle aandacht van de partner hebt.

'Hm' betekent: 'ze zegt iets, ik heb het niet verstaan, ik ga maar snel iets zeggen voor ze blijft doorratelen' wanneer de partner met de volle aandacht bij de TV zit.
P.S.S: We zijn er ondertussen al ongeveer uit hoe we het dit jaar aanpakken nl. we doen het fifty-fifty. Ik stik enkele kaartjes en we laten er enkele afdrukken met een foto. Nadien kijken we wie met wat content zou zijn (m.a.w mijn creatieve stiksel weet te appreciëren) en sommigen krijgen misschien een combinatie van de twee!

7 opmerkingen:

 1. Dag Evelien,

  ik vind 'm wel leuk hoor, je kerstboompje. Zou 'm zo in de grote boom erbij hangen. Opschmuk? Moest gelijk aan lavendel oid denken om erin te doen (dan zou ik je boompje na de kerst ook nog in de klerenkast hangen :) ), of een smal lintje/ of kleine zigzagsteek in schuine banen eroverheen stikken alsof er een slinger in de boom hangt.Misschien een nog kerst-achtiger stofje? Oh jeeh nu gaat m'n fantasie met me op de loop, en ik vond 'm zo al zo leuk.....
  wel stoer hoor, een heleboel kaartjes naaien, ik zet de kids aan het werk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou erg is wel een heel groot woord hoor hahaha, maar kan me het hm... wel een beetje voorstellen, ik denk dat hij het te simpel zal vinden(echte mannenlogica haha) wij vrouwen vinden het juist leuk om iets afwijkends te ontvangen, waar je meer mee kan! Ik zou er wat palletjes of kraaltjes aan naaien, net als bij mijn kerstboompjes waar je zo leuk op reageerde, nog bedankt daarvoor! Of ipv stof gewoon vilt gebruiken, das heel leuk om mee te werken en echt de trend momenteel! En mannen hebben er gewoon geen verstand van hoor hahaha(sorrie meneer x)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind het best wel leuk en origineel. Wit kaartje met de wensen en daarbij dat boompje ... voor mij een dikke hmmm waard :oD
  paar leuke kerststofjes .... je zou eventueel je kaartje kunnen afstemmen om de kleur van je kerstboom en dan eventueel met een gekarteld randje aan de kaart of zo ... en een schepje paillettekes in de enveloppe en dan is het feest als je hem open doet :oD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel, als ik mag kiezen ga ik voor de boom!!!
  Om te ontvangen hé???
  Wat is er mis met originele zelfgemaakte dingen? Niets!
  Die mannen toch...
  Misschien gewoon een slechte dag? Probeer vandaag eens opnieuw...
  Doe ik ook soms en hoe wilder jij bent van je creatie hoe hmmhmhm er je manntje is ...
  Veel succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahahahhahahahhahahahhahahhahahhahahahhahha, die gaat echt blij zijn als je weer gaat werken hé ! eerst uw haar en dan dit hahahhahahahahahhah, vind het wel leuk hoor!. ik gaat eens proberen te stikken op hard papier, lijkt mij ook wel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve ervaren blogdames, u bent zeer behulpzaam! Met deze leuke tips en ideeëtjes geef ik de strijd met de kerstboom (en de amour!) nog niet op! EnGarde!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zal het heel voorzichtig zeggen.... als ik een kerstkaart ontvang met een foto of een foto van een hond met kerstmuts .... dán denk ik ieeeeeuw (sorry!).
  Dit kerstboompje vind ik nou weer wél helemaal leuk, inderdaad kan het nog wel wat opsmuk gebruiken of een ander stofje.
  Veel plezier met fröbelen !

  BeantwoordenVerwijderen