zaterdag 12 november 2011

In the summertime!

Toen ik nog maar pas mijn Singer had, en volop bezeten was door het naaien (nu kan ik het al een beetje lossen), stikte ik het ene ding na het andere. Deze zomer stond ik op een morgen op met het idee: 'Ik maak een kleedje!' Zo gezegd zo gedaan, in een korte namiddag was mijn kleedje af.

Het gevlamde stuk van het kleedje is gemaakt van stretch stof, het blauwe bovenstukje is van katoen. Het idee voor het blauwe boordje en de blauwe bandjes haalde ik hier, deze handleiding is oorspronkelijk voor een topje maar ik dacht: 'als ik alles nu gewoon wat langer maak is het een kleedje!Ik ben er wel tevreden over maar er zijn toch enkele serieuze minpunten:

1) Ik heb te weinig rekening gehouden met de naadtoeslag. Het kleedje is net ietst te klein rond mijn middel (Ik probeerde dit een beetje te camoufleren door mijn belachelijke pose, mijn hand overdreven hoog in mijn zij te plaatsen, hakken te dragen en gedurende 10 seconden ferm mijn adem in te houden.)  Deze maatregelen zorgden trouwens ook voor een instant Betty Boob gevoel.... Nu ik elke dag ook iets 'ronder' wordt, (lees: zwanger), maak ik me ook geen illusies van er ooit nog in te kunnen.

2) Ik heb me ook een beetje mispakt aan het stikken van stretch stof, helemaal niet simpel!

Ohja, het was in ieder geval een goeie oefening met heel veel beginnersgeluk. Ook al ben ik er niet helemaal wild van, gelukkig blijft mijn trouwe viervoeter James, altijd even enthousiast!2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig kleedje. Staat je super! Leuk stofje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. yeay amaai :o) met zo een kleedje verlang je alvast weer naar de zomer :o)
    heel leuk!!!

    BeantwoordenVerwijderen