zondag 6 november 2011

Griet niet kijken!

Eerst een boodschap voor medeblogdame Griet: Niet verder lezen of de verrassing is eraf!

Griet, stop ermee, ...het is nog niet te laat!

Hier dan het eigenlijke bericht:
Omdat we binnenkort met alle collega's huize Griet gaan bestormen, vroeg een collega om samen met medeblogdame Annabelle iets te maken om mee af te geven met een ander cadeautje. Ik heb deze middag iets in elkaar geprutst en omdat ik niet kan wachten om het te tonen poef ik het maar op de blog!

Ik maakte een labeldoekje voor Ade. Een zacht doekje met flapjes aan om mee te  prutsen, grijpen, trekken, voelen...


Een labeldoekje is supermakkelijk om te maken:

Je hebt nodig
- 2 stukjes stof van gelijke grote
- stukjes lint
- speldjes, naaimachine,... kortom de naaiwerkkoffer

Werkwijze:
- je legt 1 doekje met de goede kant naar boven
- daarop speld je de stukjes lint vast (in lusjes), zorg ervoor dat de lintjes naar binnen wijzen en niet naar buiten zoals op de foto. (bij het omkeren staan de lintjes dan correct)
- je legt het 2de stukje stof er met de goede kant tegenaan. Nu zitten je lintjes tussen je 2 stukjes stof.
- speld de hoekjes samen, zodat je stof niet teveel meer kan bewegen
- stik langs de randen alles dicht maar laat een klein stukje open.
- langs die opening keren we alles aan de juiste kant. Dan zie je nu je nu een doekje met de 2 goede kanten langsbuiten en de lusjes piepen eruit.
- nu nog de opening dichtnaaien met een blinde steek, of speld de twee randjes tegen elkaar en ga gewoon opnieuw rondom de rand dichtstikken. Met een leuke steek versierd het nog je doekje en je opening is gelijk dicht.

Ik heb nog een lapje vilt tussen de twee gestikt om het doekje iets zachter te laten aanvoelen. Nadien gewoon de naam in flockfolie erop gestreken, en klaar is kees.

Griet kennende is ze dit (ook na de waarschuwingen) nu zeker aan het lezen. Geen paniek, de verrassing ken je nog niet helemaal want Annabelle heeft iets superleuks gemaakt, dus je kent nogmaar de helft! Bovendien kan je ook altijd bovenstaand bericht negeren hé.

2 opmerkingen: