dinsdag 28 februari 2012

Allemaal rokjes en een briefje in de bus

Vreemd wanneer je iets niet meer mag.... je alleen maar dat wil doen. Ik mag dan wel niet meer stikken (allé, ik mag wel maar in de zetel is dat nu eenmaal niet simpel), toch kan ik al de nodige bestellingen, aankopen en lijstjes aanleggen om er na de bevalling terug in te vliegen. Gisteren bestelde ik het boek van Mme ZsaZsa nl. Allemaal rokjes. Ik kan eigenlijk enkel maar simpele rokjes maken met zo'n sexy witte elastiek vanboven. Ik hoop dat hier nu verandering in komt! Het boek verschijnt op 21 maart en ik bestelde het bij ECI voor 17,95 euro in plaats van 19,95 euro.



Foudoes viel in de prijzen bij Flo van Creatief bezig. Dit leuk pakketje zat vandaag in de bus en hiermee start mijn dag automatisch happy!


Een leuk klein beugeltje gemaakt van zo'n plastic hoesje. Een tof idee die ik ook aan mijn ' te proberen lijstje' wil toevoegen! Een dikke merci aan Flo!

maandag 27 februari 2012

Mutske Ade

Ons Ademutske!!!
Kheb het gisteren weer uitgetrokken: te groot!
Dus dit zal ietsie kleiner worden en zal ons misske haar zonnemutske worden.

Haken is in en mijn man zal het geweten hebben.
Voor de tv, vooral tijdens de course... (en ze komen er weer aan hé dames!!!)
Het is echt niet moeilijk eenmaal je de steek kent!
Modelleke komt van een andere blog!
(laat weten dan zoek ik weer op)
Bloemeke vanop youtube: "bloem haken"!
Super je kan gewoon mee haken met het mevrouwtje in beeld!

Veel haakplezier!

De voorloper van baby's = beesten

Ze zeggen wel eens dat als je gaat samenwonen en het koppel begint beesten te houden dat baby's niet ver weg zijn. Wel, toen de amour en ik gingen samenwonen hadden we binnen de kortste keren een hond nl. James. Daarna kwamen er twee geitjes bij nl. Lola en Fleur, allé ik noemde ze toch zo, de amour noemde ze: Tarzan en Rambo. De beesten kregen licht schizofrene neigingen dus nu noemen we ze gewoon naar hun oormerk nr. 2 en nr. 4 of gewoon 'de witten en den bruinen'. De geiten zijn al een tijdje op logement bij vrienden want hun park moest plaatsmaken voor een paardenstal. Ze komen terug wanneer hun nieuw plekje goed beveiligd is (hint: Prison break geiten) Ze komen ook niet alleen terug want op logement zaten....bokjes.... Ik dacht nochtans dat ik mijn dames meer manieren geleerd had maar de bok kwam zag en overwon.

Onze beesten zijn simpelweg de max. Ze zijn betrouwbaar, eerlijk en zeer aanhankelijk. Ook Irma, de laatste aanwinst, past perfect in dit plaatje. Met onze dieren hebben we alvast geluk nu nog hopen dat onze toekomstige baby die lijn verderzet.....

zaterdag 25 februari 2012

Kraamcadeautje for ME! ha!

Een tijdje geleden (voor de platte rust) was ik als een bezetene kraamcadeautjes aan het maken voor vriendinnen en kenissen die een kindje verwachten. Ik vind het leuk om zelf iets te maken omdat het dan iets persoonlijkers is, iets kopen kan iedereen en zo druk ik toch graag mijn eigen stempel op een geschenkje. Een goeie vriendin van mij moest ook platliggen en dat monde dan uit tot wekelijkse koffie - thee en patteetjes namiddagen. Nu zij terug mag rondlopen lig ik plat en dus gaan de schranskransjes nu gewoon hier verder. Ik had nog net haar cadeautjes kunnen afwerken en geven en nu maakte zij iets voor mij. Ze nam van mij het flockfolievirus over en gaf me een leuk rompertje met een uiltje.


Ik vind het zeer leuk. Ze werkte heel fijntjes met een scherp cuttermesje, goed gevonden want ik zit altijd met een schaartje te foefelen. Ze kocht haar flockfolie bij 'De Banier' een hele leuke winkel maar toch met een serieus prijsverschil. Het scheelde ongeveer 1 euro met de site waar ik ze bestel nl. www.hotfix-studio.be.
Ik verlang alvast om de baby met dit uiltje te zien rondlopen! Een dikke merci!

woensdag 22 februari 2012

Geluk in het spel = plat in de zetel

Enkele weken geleden kreeg ik van mijn wijvetjesdokter een vervelend nieuwsje. Ik was toen 29 weken in mijn eerste zwangerschap en wat blijkt...de baby wil er al uit! Een licht krampke hier en daar dus ik dacht: 'Dat is al zo erg niet'. Na onderzoek blijkt dat mijn baarmoederhals al vrij kort is geworden, er moest nog meer dan 5 cm tussen zitten en er zit nog net 2,5cm tussen het hoofdje en 'de uitgang' :-)

Gevolg: Platte rust, om de 8u stipt een pilleke om de contracties stil te leggen en gedaan met huishoudelijk werk (ow yeah, toch nog iets positiefs). De amour werd hier plots gebombardeerd tot verplichte nieuwe man. Gelukkig is de mama er nog om af en toe een handje toe te steken.

Ik kijk nu massa's films, pruts aan doopsuikers, lees veel blogs en.......dat LOONT!
Deze week zaten er 2 gewonnen give aways in de bus! Laat duidelijk stellen dat ik niet hebberig ben maar nu ik constant moet liggen schuim ik wel veel give aways af... een mens moet iets doen.

Ik won deze supermooie tas bij creatinneling! Ik denk dat ik ze als babytas ga gebruiken want meneer konijn, kan overal meereizen in deze tas en heeft een apart 'hokje'. Super toch! De tas hangt nu aan mijn schildersezeltje als decoratie in de living :-)


Enkele dagen erna kreeg ik opnieuw een leuk envelopje in de bus van Siel. In het pakketje zaten kleurrijke stofjes, lintjes, splitpennetjes, een leuke hartjesslinger en een gehaakt bloemetje (fantastisch want ik kan absoluut niet haken). De afwerking van haar enveloppe vond ik heel leuk gedaan. Een gepimpte brief!




Ga zeker bij beide dames eens kijken voor ideetjes, inspiratie en gewoon om dat het de moeite waard is. Aan beide dames een dikke merci!

donderdag 16 februari 2012

Vandaag kregen we van Kreatita een award! Nu zit ik voor mijn computer, volledig in galakledij om deze in ontvangst te nemen en ook door te geven. Kreatita een dikke merci!


Wat zijn de regels van deze award:
1) Award op je blog zetten
2) Bedankt de persoon die je de award gaf
3) Vertel zeven dingen over jezelf
4) Plaats de regels op je blog
5) Geef de award door aan 15 blogs die jij leuk vind
6) Informeer die blogs van hun gewonnen award

Omdat ik maar 1/3 van deze blog ben pas ik stiekem de regels een beetje aan. Ik vertel 2 of 3 dingen van mezelf en geef de award door aan 5 andere blogs. Griet en Annabelle kunnen dan zelf ook nog 5 blogs uitkiezen die zij leuk vinden.

Hier gaan we dan:
1) Ik heb een stiekeme chipsverslaving. Je zou versteld staan van hoeveel chips ik binnenkrijg in 5 minuten
2) Ik ben geen held in het donker... (lees: schijtbroek)
3) Ik heb meer kleuren nagellak dan de gemiddelde kleuter in z'n kleurpotlodendoos...

Tot hier mijn persoonlijke info; nu de uitreiking van de VERSITALE AWARD:

1) Creatinneling
2) Sunny Moon Siel
3) Cada dia
4) Juffertje uil
5) hilde @ home

Proficiat dames, blijf vooral creatief bezig, je ziet het wordt allemaal beloond!

maandag 13 februari 2012

cadeautje hier... cadeautje daar...

Vandaag opnieuw wat cadeautjes afwerken. Ik maakte een blokkenzakje met een geflockte auto en een labeldoekje. Het zakje, die ik al meermaals maakte, haalde ik van deze site. Heel simpel te maken en er staan echt heel leuke dingen op. Het zakje zelf vulde ik met een set houten blokjes die ik vond in de kringloop voor 1 euro!


Het labeldoekje had ik al eens eerder gemaakt en is ook supermakkelijk. Om de achterkant wat zacht te houden, gebruikte ik vilt. De voorkant is van een restje katoen. Binnenin zitten 4 belletjes zodat de baby naast het voelen, trekken, prutsen aan de labeltjes, het ook kan horen. Er zit wel een klein haperingske in de 'M' maar ik verstop dit onder de naam: 'het is een designletter, het hoort zo'.


zondag 12 februari 2012

Test de brother!

In mijn naaste omgeving is er een acute babyboom! Komt dit nu omdat het echt zo is, of omdat ik zelf zwanger ben en gewoon meer oog heb voor bolle buikjes? Ik maak kraamcadeautjes en mijn allereerste cadeau die ik wou stikken op mijn nieuwe naaimachine was volledig mislukt! Ik had dan ook maar  zo slim moeten zijn om eerst even te oefenen op een oefenlapje. Helaas had enthousiasme, ongeduld en (durf ik het zeggen) hoogmoed de bovenhand.

Ik begon dan maar aan iets anders. Een hele poos geleden won ik bij LadyBug een vlaggetjesslinger. Die slinger 'pimpte' serieus mijn naaihoekje. De slinger die ik maakte gaat naar een vriendin als kraamcadeautje. Ik flockte er nadien nog de naam van het kindje op.

De bovenste slinger is de slinger die ik won, de onderste is degene die ik namaakte. De naam van de baby kwam er in het paars op.


Ik maak er ook nog eentje voor onze eigen spruit en gebruik dan de kleuren van de doopsuikerzakjes.

P.S: De brother doet het uitstekend !!

donderdag 9 februari 2012

Tromgeroffel please....

Laten we even teruggaan in de tijd:

1) Evelien koopt naaimachine
2) Evelien stikt veel
3) Evelien haar naaimachine sterft en valt niet te reanimeren
4) Evelien krijgt te maken met een gemene naaimachineman die haar Singer vergelijkt met een stuk speelgoed
5) Evelien is in haar gat gepikt en weigert in die winkel een nieuwe naaimachine te kopen!
6) Evelien werkt haar doopsuikerzakjes af op moeders oude (35j) Singer
7) Moeders Singer breekt ook (op dit moment begin ik zelfs te vrezen dat machines mij niet leuk vinden...)

Dan komen we uit bij puntje 8: Evelien koopt nieuwe naaimachine!!!!!!!!

Mag ik u voorstellen aan: Brother innovis 20 (jaja, het is een mannetje)


Van een mechanische naar een computergestuurde machine (WOW, het is een ferme aanpassing). Ik kan er zelfs mee stikken zonder voetpedaal! De meeste van jullie zijn dit misschien al gewoon maar ik keek echt mijn ogen uit! Het is nog even wennen maar het komt helemaal goed! Ik hou jullie op de hoogte!

Groetjes Evelien en Brother!

maandag 6 februari 2012

Natuurijk is het gezond, aja er zit geen boter in :-)

Zin in zoet......klinkt waarschijnlijk bij een aantal dames bekend in de oren :-)
Zin in zoet..... en niets in huis, klinkt misschien ook bekend in de oren :-)

Dan maken we het zelf! Alle keukenkasten opengetrokken op zoek naar bruikbare ingrediënten!
Het werd broodpudding! Wat hebben we nodig:


300 gr oud brood en sandwiches
1/2l melk
200 gr suiker
2 eidooiers
1dl room
1zakje vanillesuiker
4 eetlepels rozijnen

Ready set go:

1) brood en sandwiches in stukken doen
2) melk met de suiker koken en over het brood gieten.
3) eidooiers met de room even mengen en vervolgens bij het brood-suiker-melkmengsel gieten. Dit laat je even opkoken en doe er dan de vanillesuiker en de rozijntjes bij. In de pot ziet het er nu ongeveer zo uit, geen paniek het ziet er vies uit maar het komt helemaal goed!

4) in een beboterde bakvorm doen, tenzij je bakpapier gebruikt.
5) 45 min op 180° in een voorverwarmde oven

Wat er toen zo vies uit zag, werd iets superlekkers:


Wat hebben we vandaag geleerd:

Punt 1: Hoe donkerder de suiker, hoe donkerder de broodpudding. Ik gebruikte de helft witte suiker en de helft griessuiker.
Punt 2: Er zit geen boter in dus je kan jezelf vlotjes wijsmaken dat het een 'gezond tussendoortje' is. (Hoezo room...?)
Punt 3: Hou altijd een stukje voor jezelf achter want voor je het weet is ze helemaal op en heb je misschien met moeite zelf iets kunnen eten! Ik spreek uit ervaring :-) 

vrijdag 3 februari 2012

Koning winter slaat terug! De snoodaard!

Wij wonen in een oud (maar gezellig) deels gerenoveerd huisje op het platteland. Nu het 's nachts enorm begint te vriezen beginnen we het serieus te voelen!  Zelfs het solomio deken van omaatje ligt nu boven op ons dekbed! Omdat wij met een trapgat tussen ons bureau en de keuken zitten kan het daar serieus trekken en gaat al de warmte van beneden naar boven.

Maar Evelien dacht: Ik heb hier nog een grote lap stof over, maak er een lang gordijn van en hang het voor het 'trekgat'!

 
Mocht je je afvragen met welke machine ik dit stik, ik heb het oud 'kalut' van mijn moeder aangeslaan!
Na het stikken, komt natuurlijk het ophangen van een gordijnrail en het gordijn zelf natuurlijk. O wat stond ik daar weer verantwoord met mijn zwangere buik, gebrek aan evenwicht, met pantoffels, op een stoel met de amour zijn boormachine in de hand....


Ik dacht met de nodige air: 'Ha! nu is het warmteprobleem helemaal opgelost, laat de vrieskou maar komen!' Helaas sta ik vandaag weer met beide voetjes op de grond want de vrieskou kwam, zag en overwon....deze nacht zijn alle waterleidingen in ons huis bevroren!
Lang leve de zomer!