vrijdag 29 juli 2011

De tas is af!

De tas is af.... alles wat je nodig had zat in het boek van 'Cath Kidston's naailes voor beginners'. Het enige wat Cathje er vergeten bijsteken was zijn volgende zaken:

- stalen zenuwen
- geduld
- pleisters voor bloedende vingers na gevechten met 'tornmesje' (heb ik net opgezocht, klinkt proffesioneler dan 'het ding om fouten mee weg te doen...'

Na puffen, zweten, zot komen en een klein gevoel van zelfmedelijden (shit, ik kan dit niet!), is de tas af. Trots dat ik me erdoorgeworsteld heb, toon ik het resultaat!


Grootste struikelblok was het omkeren van de stoflus, kleine lusje waarmee je de tas dicht doet. Je stikt die namelijk met de goede zijden op elkaar om vervolgens binnenstebuiten te draaien, zodat je de goede kant ziet. Een prutswerkje! Tips om dit in de toekomst vlotter te doen, zijn meer dan welkom!

donderdag 28 juli 2011

Gegroet gij allen!


Tussen al het autorijden door (jaja eindelijk de stap gezet, want auto leren rijden op jezelf al dan niet met behulp van 'gewillige' ouders, zijn nu niet onmiddellijk die dingen die tot een goed eind zouden durven komen), denk ik al sedert de start van onze blog (met feestelijke inwijding!) wat mijn bijdrage zou kunnen zijn aan het bloggebeuren.



Dit resulteerde al in een grootschalige zoektocht naar al dan niet creatieve uitspattingen en een 'mogelijke blogbijdragenlijstje'.


Dit was een van de dingen die doorheen mijn zware selectie raakte:





De werkelijke afmetingen zijn: 3meter bij 2meter (4 kleinere bladeren werden aan elkaar gekleefd met tessacrepe, altijd van binnen naar buiten uit beginnen kleven, zo voorkom je het meest wegschuiven van bladen).


Mijn penseel kleefde ik met tessacrepe aan een lange bamboestok en rechtstaand werd geschilderd met een combinatie van Chinese inkt en gele acrylverf (om diepte in het geheel te krijgen).


Het leuke is dat het heel moeilijk wordt om je penseel te beheersen en het resultaat eigenlijk sterk afhankelijk wordt van het moment.

Momenteel hangt het geheel in mijn woonkamer (wegens een actuut gebrek aan opbergruimte :) )

maandag 25 juli 2011

Cadeautje!

Vrijdag 22 juli was het mijn verjaardag, hiep hoi en hier met die champagne!
Ik kreeg een supertof cadeau!






Sinds kort ben ik een trotse 'Singer' bezitter en zit ik af en toe achter mijn machinetje te 'prutsen'. Deze boekjes zullen zeker van pas komen! Bij het boek 'Cath Kidston's Naailes voor beginners' zitten alle materialen om de tas te maken die je op de kaft ziet, er gewoon bij!
....Ik ben benieuwd.... :-)

zaterdag 23 juli 2011

Tuinafval, YES!

Een tijdje geleden moest de haag eraan geloven...de snoeischaar kwam op bezoek! In plaats van de boel weg te doen naar het containerpark, maakte ik er op aanraden van een collega dit van:


Een leuk orgineel memobordje of allegaartje van leuke herinneringen.
Wat heb je nodig: 4 stevige takken, een boel fijnere takjes, metaaldraad of spanbandjes.
1) Je begint met de 4 stevige takken, hiervan maak je een vierkant. Maak alle hoeken goed vast met een spanbandje of metaaldraad, want dit is je beginkader.
2) Nu neem je de fijnere takjes, zorg ervoor dat ze even lang zijn als de takken waarmee je het kader maakte. Deze takken leg je op je beginkader en maak ze aan iedere zijde vast met de spanbandjes of metaaldraad.
3) euhm.... niets meer! je bent al klaar! Zelf kocht ik nog kleine wasknijpertjes bij 'Dille en Kamille' om op de takjes te plaatsen. Nu enkel nog wat gekke foto's, geboortekaartjes of ander leuke spulletjes en klaar is Kees! Veel plezier!

vrijdag 22 juli 2011

Give away!


Wij zijn geen egoïsten en vieren niet alleen! Vandaar een GIVE AWAY!!
Wat moet je doen:
1) wordt een foudoes volger
2) een link op je eigen blog plaatsen mag, maar hoeft niet.
3) Geef je persoonlijke voorkeur door in een reactie
(blauw tasje, rupstas of vogeltasje)
De give away eindigt 15 augustus! De winnaar wordt gekozen door een onschuldige hand!
SUCCES!

Blogborrel!


Zo vieren wij de opstart van onze blog 'foudoes'!
Hoe jullie kunnen meevieren, vinden jullie hierboven!!!